Kombucha
Printversie

Eindelijk eens een bijdrage op deze site over deze wonderbaarlijke levensvorm.

Er is op Internet al heel veel geschreven over Kombucha. Ik zal daar enkele delen van overnemen. Verder kunt u bij Links ook een aantal verwijzigen vinden die op dit onderwerp betrekking hebben.

In 2002 ben ik via Hessel (kroegbaas van Cafe de Groene Weide) voor het eerst op de hoogte geraakt van het bestaan van dit goedje. Eigenlijk wel bijzonder, want kombucha is al meer dan 2000 jaar geleden ontdekt. Daarnaast blijkt nu dat diverse kennissen regelmatige gebruikers zijn of waren.

Hoe het ook zij: de verhalen waren voor mij genoeg reden om met Kombucha aan de slag te gaan. Liever dan vitaminepreparaten en chemische wondermiddeltjes.

Er zijn mensen die kunst maken met Kombucha-zwammen. Bij Links  kunt u een verwijzing vinden. Dit is overigens een eigen foto.

Hoewel mij van buitenaf bekeken niets mankeert (althans dat is mijn persoonlijke inschatting), gebruik ik dagelijks van mijn eigen brouwsel. Diverse kennissen krijgen ook Kombucha uit mijn productie en zij beweren dat hun (wel echte) klachten afnemen.

Nieuwsgierig geworden? Kijk dan verder bij "Wat  is het".